یک
کافیشاپخوب را چطور تشخیص دهیم؟
این
سوالیست که حتما بارها از خود پرسیدهاید. مجموعه عوامل متعددی از کیفیت
دانه
قهوهگرفته تا ابزارها و ماشینها٬ دکوراسیون٬ تهویه و موسیقی کافه
باید دست به دست هم دهند تا یک تجربه
قهوهخوری بهیادماندنی را برای شما
رقم بزنند. اما از این میان٬ ما تصمیم گرفتیم در این پست استارت کافی به ۵
ویژگی مهم و ابتدایی از ویژگیهای یک کافیشاپ خوب اشاره کنیم.
عطر
قهوه
برو برگرد ندارد؛ در یک کافیشاپ خوب باید عطر و رایحه
قهوهاولین چیزی باشد که در بدو ورود به استقبال شما میآید. اگر به قصد نوشیدن
قهوهوارد کافیشاپی شدید و بوی هاتچیپس٬ پیازسرخکرده٬
همبرگریا غذا استشمام کردید٬ بیمعطلی راهتان را کج کنید و پشت سرتان را هم دیگر نگاه نکنید. نقل است که میگویند
کبابیها برای جلب مشتری آشغال
گوشتو دنبه روی آتش میریزند تا آنان که گرسنه نیستند را هم به هوس بیاندازند.
در مورد
قهوهولی این صدق نمیکند؛
قهوهاگر مرغوب باشد٬ تازه روست شده
باشد٬ درست پیش از استفاده آسیاب شود و ماشین اسپرسوساز هم سلامت و
بهقاعده باشد٬ عطر جادویی قهوه خودبهخود در فضا پخش میشود. البته به شرط
اینکه بوی
هات چیپسو
روغن داغمزاحمتی
برای آن درست نکند. در ضمن یکی از دلایلی که دکوراسیون داخلی بیشتر
کافیشاپها را از چوب میسازند این است که بوی
قهوهرا بهخوبی در خود نگه
میدارد.
مهمتر از همه کریمای روی اسپرسوست. رنگ کریما معمولا
قهوهای روشن رو به کرم است و بافت یکدست و یکنواختی دارد. اگر کریمای
روی اسپرسوی شما بریدهبریده یا کمرنگ و بیرمق بود٬ حتم بدانید جای مناسبی
برای نوشیدن
قهوهانتخاب نکردهاید.
اسپرسوی
خوب آن است که تقریبا تا یک ساعت بعد از نوشیدن٬ طعم و حال
قهوهرا در کام
شما نگه دارد. در بعضی کافیشاپها در کنار اسپرسو یک شات کوچک آب خوردن
هم سرو میشود؛ بعضیها معتقدند که آب را باید پیش از اسپرسو نوشید تا کام
را تازه و خنک کند و طعم بهشتی
قهوهبهخوبی بهدست داده شود؛ خیلیها هم
میگذارند آب را بعد از اسپرسو مینوشند و بر این باورند که فشار خون را
تنظیم میکند. علاوه بر این٬ غالبا یک بیسکوییت یا
شیرینیکوچک هم در کنار اسپرسو میگذارند تا کمی تلخی اسپرسو را بزداید.
کف کاپوچینو
اگر
اهل
قهوهباشید حتما پیش آمده که با کف روی کاپوچینوتان به مشکل
برخوردهاید: نمیدانید
قهوهتان را باید بههم بزنید تا کف در آن حل شود؟
کف روی فنجان یا ماگ را جدا جدا با قاشق بردارید بخورید؟ آنرا دور
بریزید؟ یا چه؟
واقعیت این است که کف
کاپوچینو باید
بهراحتی قابل خوردن باشد؛ نگه داشتن بیش از حد ظرف شیر زیر لوله فشار و
درست کردن حجمی از شیر پوکشده و کفدادهشده هنر نیست؛ هرچه بیشتر شیر
بخار داده شود٬ حجمش بیشتر شده و کف شیر پوکتر میشود. مهم آن است که
قهوهچی بداند چقدر لازم است علمک بخار را در شیر نگه دارد تا به قدر کفایت
کف کند.
(***نگه داشتن بیش از حد ظرف شیر زیر لوله فشار و درست
کردن حجمی از شیر پوکشده و کفدادهشده هنر نیست؛ مهم آن است که
قهوهچی
بداند چقدر لازم است علمک بخار را در شیر نگه دارد تا به قدر کفایت کف
کند***)
ظرف
قهوه
ظرف و مظروف باید در
تناسب با هم باشند. هر
قهوهای باید در فنجان٬ ماگ یا لیوان مناسب سرو شود.
آمریکانو را معمولا در ماگهای سرامیکی دستهدار سرو میکنند. کاپوچینو هم
این وسط داستان خودش را دارد؛ بسیاری از کافیشاپها
کاپوچینورا
در فنجانهای نسبتا بزرگ با نعلبکی سرو میکنند٬ اما مثلا استارباکس٬
کاپوچینو را هم در ماگهای سرامیکی به مشتری میدهد. اگر
قهوهداغ باشد
بههیچ وجه نباید در گیلاس شیشهای سرو شود. با اینحال بعضیها کافه لاته
را هم در لیوان شیشهای دستهدار سرو میکنند تا رنگ
قهوهای-کرم قهوه مشخص
باشد.
نوشیدنیهاو کوکتلهای سرد و شیکها نیز بسته به تناسب در لیوان٬ ماگ یا گیلاس
مناسب سرو میشود. فنجان کوچک اسپرسو میتواند با یا بدون نعلبکی باشد؛
اما حتما باید سرامیکی و دستهدار باشد حتماااااا.
مشاهده پست مشابه : راهاندازی یک کاخ در کنار “کاخ جشنواره فجر”