خدمات اینترنتی

بازدید :177
پنجشنبه 24 دی 1394زمان :12:32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ین سوالی‌ست که حتما بارها از خود پرسیده‌اید. مجموعه عوامل متعددی از کیفیت دانه قهوه گرفته تا ابزارها و ماشین‌ها٬ دکوراسیون٬ تهویه و موسیقی کافه باید دست به دست هم دهند تا یک تجربه قهوه‌خوری به‌یادماندنی را برای شما رقم بزنند. اما از این میان٬ ما تصمیم گرفتیم در این پست آیکافی به 4 ویژگی مهم و ابتدایی از ویژگی‌های یک کافی‌شاپخوب اشاره کنیم.

شما هم می‌توانید پای همین پست از تجربیات کافه‌گردی خود برای آیکافی بنویسید.

عطر قهوه

برو برگرد ندارد؛ در یک کافی‌شاپخوب باید عطر و رایحه قهوه اولین چیزی باشد که در بدو ورود به استقبال شما می‌آید. اگر به قصد نوشیدن قهوهوارد کافی‌شاپی شدید و بوی هات‌چیپس٬ پیازسرخ‌کرده٬ همبرگریا غذا استشمام کردید٬ بی‌معطلی راه‌تان را کج کنید و پشت سرتان را هم دیگر نگاه نکنید. نقل است که می‌گویند کبابی‌ها برای جلب مشتری آشغال گوشت و دنبه روی آتش می‌ریزند تا آنان که گرسنه نیستند را هم به هوس بیاندازند. در مورد قهوه ولی این صدق نمی‌کند؛ قهوه اگر مرغوب باشد٬ تازه روست شده باشد٬‌ درست پیش از استفاده آسیاب شود و ماشین اسپرسوسازهم سلامت و به‌قاعده باشد٬ عطر جادویی قهوه خودبه‌خود در فضا پخش می‌شود. البته به شرط این‌که بوی هات چیپس و روغن داغ مزاحمتی برای آن درست نکند. در ضمن یکی از دلایلی که دکوراسیون داخلی بیشتر کافی‌شاپ‌ها را از چوب می‌سازند این است که بوی قهوه را به‌خوبی در خود نگه می‌دارد.

اسپرسو

عیار سنجش مرغوبیت قهوه و حرفه‌ای بودن قهوه‌چی یک کافی‌شاپدر درست کردن اسپرسواست. یعنی اگر قرار باشد مهارت قهوه‌چی را تنها با یک نوع قهوه سنجید٬ آن اسپرسوست. اسپرسوپایه اولیه بسیاری نوشیدنی‌های قهوه‌ای دیگر نظیر آمریکانو٬ کاپوچینو٬ لاته و ماکیاتو است؛ بنابراین اگر اسپرسوی قهوه‌چی لنگ بزند٬ امیدی به سایر قهوه‌های او نیست. اسپرسوباید در فنجان‌های ۲۰ تا ۳۰ میلی‌لیتری سرو شود. هرچند نوشیدن اسپرسونباید بیشتر از ۱ دقیقه طول بکشد٬ اما فنجان حتما باید گرم شده باشد تا در همین مدت کوتاه هم بتواند در طی چند جرعه٬ این حجم کم از قهوه را گرم نگه دارد.

مهم‌تر از همه کریمای روی اسپرسوست. رنگ کریما معمولا قهوه‌ای روشن رو به کرم است و بافت یک‌دست و یکنواختی دارد. اگر کریمای روی اسپرسوی شما بریده‌بریده یا کمرنگ و بی‌رمق بود٬ حتم بدانید جای مناسبی برای نوشیدن قهوه انتخاب نکرده‌اید. اسپرسوی خوب آن است که تقریبا تا یک ساعت بعد از نوشیدن٬ طعم و حال قهوه را در کام شما نگه دارد. در بعضی کافی‌شاپ‌ها در کنار اسپرسویک شات کوچک آب خوردن هم سرو می‌شود؛ بعضی‌ها معتقدند که آب را باید پیش از اسپرسو نوشید تا کام را تازه و خنک کند و طعم بهشتی قهوه به‌خوبی به‌دست داده شود؛ خیلی‌ها هم می‌گذارند آب را بعد از اسپرسو می‌نوشند و بر این باورند که فشار خون را تنظیم می‌کند. علاوه بر این٬ غالبا یک بیسکوییت یا شیرینی کوچک هم در کنار اسپرسو می‌گذارند تا کمی تلخی اسپرسو را بزداید.


آسیاب در محل

بدیهی به‌نظر می‌رسد٬ اما به‌هر حال نمی‌توان از ویژگی‌های یک کافی‌شاپخوب حرف زد و اشاره‌ای به این مساله نکرد: دانه قهوه درست پیش از تهیه قهوه باید آسیاب شود. اگر سفارش قهوه دادید٬ سر میز نشستید و بدون این‌که صدای آسیاب قهوه را بشنوید٬ دیدید قهوه‌تان را برایتان سرو کردند٬ بدانید قهوه‌چی برای تهیه سفارش شما از دانه‌هایی که قبلا آسیاب شده استفاده کرده است. (طبیعی‌ست فرض شده قهوه‌چی از آسیاب برقی استفاده می‌کند). قهوه آسیاب‌شده در مدت کوتاهی با هوا واکنش داده و عطر و طعم اصیل قهوه زایل می‌شود. نقل است که می‌گویند قهوه خام را سال‌ها می‌توان نگه‌داری کرد٬ قهوه بو داده شده را چند روز و قهوه آسیاب شده را تنها چند ساعت. بنابراین بسیار اهمیت دارد که از آسیاب‌های برقی یا دستی در کافی‌شاپاستفاده شود و درست پیش از تهیه سفارش مشتری٬ همان‌قدر قهوه که لازم است آسیاب شود.

ظرف قهوه


ظرف و مظروف باید در تناسب با هم باشند. هر قهوه‌ای باید در فنجان٬ ماگ یا لیوان مناسب سرو شود. آمریکانو را معمولا در ماگ‌های سرامیکی دسته‌دار سرو می‌کنند. کاپوچینو هم این وسط داستان خودش را دارد؛ بسیاری از کافی‌شاپ‌ها کاپوچینو را در فنجان‌های نسبتا بزرگ با نعلبکی سرو می‌کنند٬ اما مثلا استارباکس٬ کاپوچینو را هم در ماگ‌های سرامیکی به مشتری می‌دهد. اگر قهوه داغباشد به‌هیچ وجه نباید در گیلاس شیشه‌ای سرو شود. با این‌حال بعضی‌ها کافه لاته را هم در لیوان شیشه‌ای دسته‌دار سرو می‌کنند تا رنگ قهوه‌ای-کرم قهوه مشخص باشد. نوشیدنی‌و کوکتل‌های سرد و شیک‌ها نیز بسته به تناسب در لیوان٬ ماگ یا گیلاس مناسب سرو می‌شود. فنجان کوچک اسپرسومی‌تواند با یا بدون نعلبکی باشد؛ اما حتما باید سرامیکی و دسته‌دار باشد.

نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
کد امنیتی

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


پیوندهای روزانه
  • آرشیو لینک ها
آمار سایت
  • کل مطالب : 14
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 15
  • بازدید کننده امروز : 16
  • باردید دیروز : 24
  • بازدید کننده دیروز : 25
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 41
  • بازدید ماه : 45
  • بازدید سال : 99
  • بازدید کلی : 6147
کدهای اختصاصی