تغذیه و مواد غذایی
که استفاده می کنید توجه کنید .خوردن غذاهای سالم و متنوع، از مواردی است
که لذت سفر را چند برابر می کند. افزایش اشتها در طول سفر سبب می شود تا
اشتیاق مسافران برای خوردن مواد غذایی بیشتر شود.
لازم است که از خریداری مواد غذایی در کنار جاده پرهیز کنید، چرا که این مواد غذایی معمولا مدت زمان زیادی را در خارج از یخچال ماندهاند، اغلب فلهای بوده و از کیفیت آنها اطلاع کافی ندارید. در همین راستا بد نیست بدانید که مواد حاوی پروتئین، فساد پذیری بالایی دارند، بنابراین گوشت، مرغ، ماهی و تخممرغ را فقط از مراکز مجاز که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه کنید.
برای دوری از مشکلات احتمالی ناشی از خوردن غذاهای گوناگون بهتر است :
- از خریداری مواد غذایی در کنار جاده پرهیز کنید، چرا که این مواد غذایی معمولا مدت زمان زیادی را در خارج از یخچال ماندهاند، اغلب فلهای بوده و از کیفیت آنها اطلاع کافی ندارید.
- در سفر به مناطق محلی و روستاها، از خوردن شیر تازه دوشیده شده از دام، یا بستنی و پنیر محلی و کلا محصولات لبنی تازه خودداری کنید و فکر نکنید که چون غذاهای روستایی، طبیعی اند، پس سالم هم هستند، زیرا ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر تب مالت قرار دهد
- از مصرف سالاد وسبزیجات در رستورانها پرهیز کنید
- خشکبار حاوی مقدار زیادی کالری و پروتئین و خوردن آنها در سفر مجاز است. البته در خوردن آنها به مقدار زیاد خودداری شود .
- در سفر باید از غذاهای آبپز با حجم کم استفاده شود.
- از خوردن چیپس، پفک و مواد حاوی ترکیبات شیمیایی رنگی تا حد امکان خودداری شود.
- از خوردن میان وعدههای بین راهی مثل لواشکهای محلی، فلافل، سمبوسه و پیراشکی به دلیل عدم نظارت بهداشتی خودداری کنید.
- از خوردن تخم مرغ نیم پز (عسلی) نیز به طور جدی بپرهیزید.
- در مورد کبابها هم این تفکر عامه اشتباه است که می گویند چون گوشت روی شعله مستقیم قرار گرفته، بنابراین قسمت درونی آن پخته است، چرا که بارها دیده
- همچنین در رستورانه وغذا خوری های بین راهی برای تشخیص سالم بودن غذا، باید از حواس خود استفاده کنید، مانند استفاده از حس بینایی برای تشخیص رنگ و کیفیت غذا، حس بویایی برای بوی غذا و حس چشایی برای طعم غذا!
- تا حد امکان از خوردن انواع خورش، کباب کوبیده، سالاد الویه و همبرگر خودداری کنید، زیرا خورش از جمله غذاهایی هستند که می توان آن را چندین بار گرم کرد و ماندگی آن به سختی قابل تشخیص است. از مصرف کباب کوبیده و همبرگر به دلیل عدم اطلاع از کیفیت گوشت و ماندگی چند روزه گوشت چرخ شده و به کار بردن موادی مانند خرده نان، ادویه جات و … در تهیه آنها، باید خودداری کنید.
- آشامیدن آب فراموش نشود چرا که شوق سفر گاهی ممکن است شما را از خوردن آب غافل کند. بهتر است بدانیم که خوردن آب در سفر، حتی اگر تشنه نباشیم از بروز یبوست جلوگیری میکند. بیتحرکی و نشستن به مدت طولانی در ماشین باعث بروز این عارضه میشود.
-
- مصرف آب آلوده نه تنها ممکن است باعث مسمومیت شود، بلکه امراض دیگری را مانند تب تیفوئید، اسهال، بیماریهای ویروسی مثل هپاتیت A و B، فلجاطفال و حتی وبا موجب میشود.
- یخ را از مراکز مطمئن تهیه کرده و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می شوند، خودداری کنید.
- خوردن چای و قند میتواند آرامبخش و در حفظ روحیه و انرژی مؤثر باشد. البته فراموش نشود که در خوردن آنها نباید زیادهروی کرد.
-
- بهترین میوههایی که برای مسافرت می توان همراه داشت، میوههایی مانند موز، سیب و پرتقال هستند که برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.
بستنی
کافی شاپ
ویژگی های رستوران مناسب
لازم است که از خریداری مواد غذایی در کنار جاده پرهیز کنید، چرا که این مواد غذایی معمولا مدت زمان زیادی را در خارج از یخچال ماندهاند، اغلب فلهای بوده و از کیفیت آنها اطلاع کافی ندارید. در همین راستا بد نیست بدانید که مواد حاوی پروتئین، فساد پذیری بالایی دارند، بنابراین گوشت، مرغ، ماهی و تخممرغ را فقط از مراکز مجاز که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه کنید.
برای دوری از مشکلات احتمالی ناشی از خوردن غذاهای گوناگون بهتر است :
- از خریداری مواد غذایی در کنار جاده پرهیز کنید، چرا که این مواد غذایی معمولا مدت زمان زیادی را در خارج از یخچال ماندهاند، اغلب فلهای بوده و از کیفیت آنها اطلاع کافی ندارید.
- در سفر به مناطق محلی و روستاها، از خوردن شیر تازه دوشیده شده از دام، یا بستنی و پنیر محلی و کلا محصولات لبنی تازه خودداری کنید و فکر نکنید که چون غذاهای روستایی، طبیعی اند، پس سالم هم هستند، زیرا ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر تب مالت قرار دهد
- از مصرف سالاد وسبزیجات در رستورانها پرهیز کنید
- خشکبار حاوی مقدار زیادی کالری و پروتئین و خوردن آنها در سفر مجاز است. البته در خوردن آنها به مقدار زیاد خودداری شود .
- در سفر باید از غذاهای آبپز با حجم کم استفاده شود.
- از خوردن چیپس، پفک و مواد حاوی ترکیبات شیمیایی رنگی تا حد امکان خودداری شود.
- از خوردن میان وعدههای بین راهی مثل لواشکهای محلی، فلافل، سمبوسه و پیراشکی به دلیل عدم نظارت بهداشتی خودداری کنید.
- از خوردن تخم مرغ نیم پز (عسلی) نیز به طور جدی بپرهیزید.
- در مورد کبابها هم این تفکر عامه اشتباه است که می گویند چون گوشت روی شعله مستقیم قرار گرفته، بنابراین قسمت درونی آن پخته است، چرا که بارها دیده
- همچنین در رستورانه وغذا خوری های بین راهی برای تشخیص سالم بودن غذا، باید از حواس خود استفاده کنید، مانند استفاده از حس بینایی برای تشخیص رنگ و کیفیت غذا، حس بویایی برای بوی غذا و حس چشایی برای طعم غذا!
- تا حد امکان از خوردن انواع خورش، کباب کوبیده، سالاد الویه و همبرگر خودداری کنید، زیرا خورش از جمله غذاهایی هستند که می توان آن را چندین بار گرم کرد و ماندگی آن به سختی قابل تشخیص است. از مصرف کباب کوبیده و همبرگر به دلیل عدم اطلاع از کیفیت گوشت و ماندگی چند روزه گوشت چرخ شده و به کار بردن موادی مانند خرده نان، ادویه جات و … در تهیه آنها، باید خودداری کنید.
- آشامیدن آب فراموش نشود چرا که شوق سفر گاهی ممکن است شما را از خوردن آب غافل کند. بهتر است بدانیم که خوردن آب در سفر، حتی اگر تشنه نباشیم از بروز یبوست جلوگیری میکند. بیتحرکی و نشستن به مدت طولانی در ماشین باعث بروز این عارضه میشود.
-
- مصرف آب آلوده نه تنها ممکن است باعث مسمومیت شود، بلکه امراض دیگری را مانند تب تیفوئید، اسهال، بیماریهای ویروسی مثل هپاتیت A و B، فلجاطفال و حتی وبا موجب میشود.
- یخ را از مراکز مطمئن تهیه کرده و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می شوند، خودداری کنید.
- خوردن چای و قند میتواند آرامبخش و در حفظ روحیه و انرژی مؤثر باشد. البته فراموش نشود که در خوردن آنها نباید زیادهروی کرد.
-
- بهترین میوههایی که برای مسافرت می توان همراه داشت، میوههایی مانند موز، سیب و پرتقال هستند که برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.
بستنی
کافی شاپ